Преди няколко дни Сърбия бе разтресена от ареста на Мирослав Мика

...
Преди няколко дни Сърбия бе разтресена от ареста на Мирослав Мика
Коментари Харесай

Мика Алексич – сръбският Харви Уайнстийн

Преди няколко дни Сърбия бе разтресена от ареста на Мирослав „ Мика " Алексич – фамозен режисьор и учител по актьорско майсторство, откакто против него бяха отправени обвинявания в обезчестяване и полов тормоз от негови ученички.

Първа за похищенията заяви 26-годишната актриса Милена Радулович, която описа пред сръбското издание „ Блиц " по какъв начин 68-годишният режисьор я е изнасилвал неведнъж, до момента в който е посещавала неговата школа. Всичко почнало когато е била едвам на 17 година и траяло цели 6 години.

Тя споделя още, че там се съблюдават строги правила – дамите би трябвало постоянно да са с поли и рокли, косите им наложително да са прибрани, ноктите им да не са лакирани. Освен това е наложително четенето по една книга на седмица и започване на часовете с молитвата " Отче наш ". На фона на цялата тази картина Алексич имал стая, в която постоянно се изнасилвал ученичките си. Милена Радулович разкрива, че школата се употребява като скица за набиране на млади девойки, които той да подчинява и употребява за облекчаване на половите си нагони.

Актрисата не посмяла да проговори толкоз дълго време, тъй като считала, че е единствената и че никой няма да й повярва – въпреки всичко Алексич е почитан и известен режисьор, чиято дума сигурно тежи повече от нейната. След признанията й обаче се появиха още девойки, които описват в елементи сходни истории като тази на Радулович. 

„ Школата на страха – Мика Алексич от десетилетия се е гаврил с девойки в школа за актьорско майсторство ", гласи заглавието на сръбския вестник " Курир ". То споделя за още няколко девойки, поискали анонимност. Една от тях е 20-годишна негова ученичка, която споделя историята си с режисьор: „ Започна две седмици след 18-ия ми рожден ден. Сякаш чакаше да стана пълнолетна, макар че тормозеше и по-млади девойки от мен. Часове по-късно повръщах. Отслабнах с 11 кг. Стопих се. Дори през днешния ден не мога да се върна към естественото си тегло ", споделя 20-годишно момиче.

Тя твърди, че е била жертва на систематичен тормоз в продължение на 7 месеца. Успявал да я пречупи душевен, тъй като била с ниско самочувствие, по тази причина се възползвал от почитанието, което изпитват младите актриси към него. 

„ Щом ме заведе за първи път в стаята си, цялостен час говореше за женското самочувствие и съдбовните дами ", продължава разказът на 20-годишната анонимна актриса. " През цялото време ме гледаше в очите, а аз го гледах с удивление. Мислех, че е всезнаещ. Заведе ме в една стая и сподели, че ще работим върху самочувствието ми, че ще ми помогне. Тогава ме изнасили. "

NAJSTRАŠNIJA ISPOVEST DO SADA " Mika Aleksić me silovao sedam meseci, skoro svakog utorka. Povraćala sam i tuširala se po 10 puta, a i dan-danas osećam njegov miris " https://t.co/hyTQ7I7dQO
— Blic online (@Blic_online) January 26, 2021
" Когато се случи, аз се къпах най-малко 10 пъти. Без да пресилвам – 10 пъти. Влизах във ваната, след това вземах душ, по-късно се  връщах назад във ваната, тъй като трябваше да го почистя от себе си. Знаех, че не е обикновено някой на 66 – 67 да ме допира, беше ми непоносимо, само че не подозирах, че има някакви планове, които не са възпитателни и че това е за мое положително. Това е мъчителният боязън, че въобще не би трябвало да го разочаровате! Връщах се в учебно заведение, тъй като се опасявах, че той ще намерения, че не съм пристигнала поради случилото се... "

Друга момиче, също поискало анонимност, свидетелства, че режисьорът съзнателно избирал девойки с по-ниско самочувствие, тъй като е малко евентуално те да опишат за случилото се на някого. 

Алексич отрича обвиненията, само че това не е първият път, в който обществеността подозира, че в школата му се случват сходни действия. Ученичките му описват още, че той съзнателно не допускал родителите им в постройката и упорствал самите те да внасят таксите за образованието си. Ако бъде приет за отговорен, го чакат сред 5 и 15 години затвор.

Той е упрекнат в полово принуждение над шест девойки в интервала сред 2008 и 2020 година Всички те са подали сигнал в полицията. В медиите се твърди и за направени записи, които потвърждават половите похищения. Адвокатът му Зоран Яковлевич обаче не се впечатлява от тях – съгласно него девойките нямат съществени доказателства, по тази причина чакат подобаващия миг да показа всичко на обществеността и да отбрани клиента си.  „ Записите, упоменати в медиите, не са нито решаващи, нито значими. Ще кажа единствено едно просто нещо, което би трябвало да е ясно на всички. Поради здравословни аргументи преди няколко години простатата на моя клиент е била отстранена “, твърди още юристът, представен от сръбския уебсайт slobodenpecat. Друг негов сътрудник обаче прецизира, че изнасилването може да стане и без полов контакт.

„ Ако лицето, упрекнато в обезчестяване, в действителност има здравен и медицински недостатък, който предотвратява сходно действие, правосъдният специалист ще го дефинира с медицински обзор. Ако има някакво подозрение, прегледът ще бъде изработен от група от правосъдни специалисти ", споделя Светозар Вуячич пред Еспресо.rs.

Според дефиницията на Наказателния кодекс на Сърбия изнасилването се дефинира като „ действие с потребление на мощ или опасност от директно нахлуване върху живота или тялото на човек “. Това значи, че не е наложително да се реализира сексуален акт, с цел да може някой да бъде упрекнат в обезчестяване.

 
Моята нощ с Мерилин Менсън
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР